Obyvatelia miest privítajú Nový rok na námestiach

30.12.2011 Prešov

Šariš 29. decembra (TASR) - Obyvatelia miest na Šariši sa budú väčšinou so starým rokom lúčiť na námestiach, kde bude večer na Silvestra hudobný program a Nový rok privítajú ohňostrojom.
Oslavy na prešovskom námestí pripravuje miestny Park kultúry a oddychu (PKO). Riaditeľ PKO Emil Chlapeček pre TASR povedal, že balík peňazí vyčlenený na tohtoročný program je oveľa menší. Verí však, že program v podaní pozvaných interpretov, priláka do pešej zóny aj tento rok množstvo Prešovčanov.
\"Po skúsenostiach z minulých rokov sme uprednostnili domáce kapely, pretože tie majú u nás najviac prívržencov. Silvestrovský program sa uskutoční pred Ľudovou bankou na novom pódiu. Začína sa o 21. hodine a ako prvá vystúpi kapela Helenine oči, potom BB Country a finále bude patriť skupine Ščamba,\" priblížil Chlapeček.
Doplnil, že po polnočnom prípitku bude nasledovať krátka diskotéka. Ani tento rok nebude na začiatku Nového roka v Prešove chýbať veľký ohňostroj.
Hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová informovala, že v súvislosti s konaním osláv bude v čase programu pre dopravu uzavretá Hlavná ulica. V mestskej hromadnej doprave trolejbusy nahradia autobusy, ktoré budú premávať po obchádzkovej trase.
So starým rokom sa na námestí rozlúčia aj Svidníčania. Tamojšia radnica na svojej webovej stránke informuje, že program sa v pešej zóne začne o 22. hodine a ako prvý sa predstaví DJ Fero. Nasledovať bude folklórny blok, v ktorom vystúpia Vlado Sluk s Marianou Vasilenkovou, Timea Ďzavoronková s Filipom Šandalom a nakoniec Mária Mačošková.
Ešte pred polnocou zaspieva pre všetkých Voloď Kucer a Basta Fidli a nakoniec bude pešia zóna patriť opernému spevákovi Igorovi Kucerovi. Po slovenskej hymne bude nasledovať ohňostroj a zábava bude pokračovať ďalej.
Pri televízoroch určite nezostanú sedieť ani mnohí obyvatelia Bardejova. Ľubomír Baláž z oddelenia kultúry mestského úradu pre TASR uviedol, že kultúrny program bude prebiehať na Radničnom námestí.
Spresnil, že približne o 21.30 h ho odštartuje domáca rocková kapela Dátum výroby, ktorú vystrieda ostravská skupina Team revival. Krátko pred polnocou sa obyvateľom prihovorí primátor Boris Hanuščák. Nový rok Bardejovčania privítajú ohňostrojom, po ktorom bude nasledovať diskotéka.
 

Vyberte región

mark